Älä sorru lainojen ansaan

Lainan ottaminen on merkittävä päätös, joka voi auttaa sinua hallitsemaan taloudellisia haasteita tai rahoittamaan tärkeitä hankintoja. Kuitenkin väärin valittu laina tai liian suuri velkataakka voi johtaa hankalaan velkakierteeseen. Siksi on tärkeää varmistaa, että laina on juuri sinun tarpeisiisi sopiva, ja että valitset vastuullisesti.

Arkadia Rahoituksen asiantuntijat ovat koonneet avuksesi tärkeimmät vinkit, joiden avulla voit välttää yleisimmät virheet lainanotossa ja tehdä järkeviä päätöksiä.

1. Tunne oma taloudellinen tilanteesi

Ennen kuin haet lainaa, tee realistinen arvio taloudellisesta tilanteestasi. Laske tarkasti tulosi, menoeräsi ja nykyiset velvoitteesi. Hyvä nyrkkisääntö on varmistaa, että lainan takaisinmaksu onnistuu ilman, että se kuormittaa arkeasi liikaa. Käytä rahoituslaskuria, jotta saat tarkan kuvan lainasi kuukausieristä ja takaisinmaksuajasta.

2. Valitse oikea lainatyyppi

Kaikki lainat eivät ole samanlaisia. Harkitse, tarvitsetko kulutusluoton, järjestelylainan vai autolainan. On tärkeää valita juuri omaan tilanteeseesi sopiva laina. Esimerkiksi yhdistelylaina voi olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla on useita pieniä lainoja tai luottokorttivelkaa, jonka haluat yhdistää yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.

3. Vertaa lainatarjouksia ja kuluja

Älä koskaan valitse ensimmäistä tarjousta, joka osuu silmiisi. Vertailu on avainasemassa, kun haluat löytää edullisimman lainan. Muista tarkistaa lainan kokonaiskustannukset, mukaan lukien nimelliskorko, todellinen vuosikorko ja mahdolliset muut kulut, kuten avausmaksut ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut. Lainan kilpailutuspalvelut, kuten Arkadia Rahoitus, ovat hyviä työkaluja tähän.

4. Vältä ylivelkaantumisen riski

Oikein käytettynä laina voi olla hyödyllinen työkalu, mutta liiallinen lainanotto voi johtaa ylivelkaantumiseen ja velkakierteeseen. Pidä lainasummat maltillisina ja vältä useiden lainojen kasaantumista. Yhdistelylaina voi auttaa sinua hallitsemaan velkojasi paremmin ja pienentämään kuukausittaisia kuluja.

5. Lue ehdot huolellisesti

Jokaisessa lainasopimuksessa on kustannuksia, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin. Lue kaikki lainaehdot huolellisesti ja varmista, että ymmärrät takaisinmaksun ehdot, korkojen muutokset sekä mahdolliset myöhästymismaksut.

6. Käytä lainaa harkitusti

Laina tulisi aina ottaa tarpeeseen, ei haluun. Vältä turhaa lainanottoa, jos sinulla on mahdollisuus selvitä ilman sitä. Laina on hyvä ratkaisu silloin, kun sitä käytetään harkiten ja suunnitellusti esimerkiksi kodin remonttiin tai suureen hankintaan, jota et voi heti maksaa.

Älä jätä lainaa ottamatta silloin, kun se on järkevä ratkaisu, mutta tee se viisaasti ja turvallisesti.

Arkadia Rahoitus on valmiina auttamaan sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan lainan. Jätä lainahakemus nopeasti ja helposti – saat vastauksen heti, ja voit olla askeleen lähempänä taloudellista helpotusta ja hallintaa. Hakemus ei sido nostamaan lainaa, vaan voit huolella vertailla saamiasi lainatarjouksia.

Täytä hakemus nyt ja varmista turvallinen ja edullinen rahoitusratkaisu Arkadia Rahoituksen asiantuntijoiden tuella!

Edullinen luotto – nopea, mutkaton, luotettava

Arkadia Rahoituksen avulla voit vertailla useiden lainanantajien tarjouksia ilman sitoumusta ja täysin veloituksetta. Tämä antaa sinulle kattavan katsauksen lainavaihtoehdoistasi ja antaa sinun valita parhaan tarjouksen.

Täytä lomake nyt ja vertaa korkoja jopa yli 35 pankissa – läpinäkyvästi ja nopeasti.

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö

Kirjoittanut:

Kirjoittaja Ville Kymäläinen

Ville Kymäläinen

Pankki- ja kulutusluottoalan asiantuntija, joka on toiminut Arkadiarahoituksen omistavan Draivi Media Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2022. Ennen nykyistä rooliaan Ville työskenteli Pohjoismaiden suurimpien kulutusluottoalan yritysten, kuten Northmill Bankin, palveluksessa useissa johtotehtävissä. Hänellä on pitkä kokemus kulutusluottojen myöntämisestä, luottomallien kehityksestä sekä lainojen elinkaaren hallinnasta. Ville on opiskellut yritysjohtamista ja markkinointia Hanken Svenska Handelshögskolanissa Helsingissä ja asuu vaimonsa kanssa Töölössä. Ville on intohimoisesti sitoutunut kehittämään jatkuvasti parempia palveluita, joita kuluttaja-asiakkaat voivat hyödyntää säästääkseen aikaa ja rahaa arjessaan.

CEO, Draivi Media Oy

LinkedIn